Bildiri Gönderim Kuralları
Özetleri kabul edilen bildirilerin tam metinleri aÅŸağıdaki rehbere göre hazırlanmalıdır.

-Gönderilen tüm çalışmalar Bilim Kurulu tarafından deÄŸerlendirilecektir. Bildiriler isc@batman.edu.tr adresine mail olarak gönderilmelidir.

-Çalışma metinleri 10 sayfayı aÅŸmamalıdır (ÅŸekiller, tablolar, kaynakça ve ekler dâhil). Sayfa sınırını aÅŸan metinler deÄŸerlendirmeye alınmayacaktır.

-Gönderilen tam metin bildiriler, MS Office Word (*.doc, *.docx) formatında olmalıdır.

-Tam metin bildiriler aÅŸağıdaki bölümlerden oluÅŸmalıdır (AraÅŸtırmanın/Çalışmanın türüne baÄŸlı olarak bölümler deÄŸiÅŸiklik gösterebilir).
 
  • GiriÅŸ
  •  AraÅŸtırmanın alan yazını (literatür), arka plan bilgisi
  • Amaç, yöntem
  • Bulgular
  • Sonuç ve öneriler
  • Var ise teÅŸekkür ve ekler
  • Kaynakça
-Tam metin bildirilerin yazım dili Türkçe ve Ä°ngilizce’dir.

-Tam metin bildirilerde, çalışmayı kısaca açıklayan özet, çalışmanın neden yapıldığını, önemini, katkısını ve temel amacını vurgulayan bir giriÅŸ kısmı olmalıdır.

-Bildiri özeti en fazla 250 kelimeden oluÅŸmalıdır. “Özet” baÅŸlığı son yazara ait bilgilerden sonra 1 satır boÅŸluk bırakılarak sola yaslı, kalın ve ilk harfi büyük olarak yazılmalıdır. Özet Times New Roman (10 punto) iki yana yaslı olmalıdır. 1 satır aralığında yazılmalıdır. Kısa özetin hemen alt satırında anahtar kelimelere yer verilmelidir. Gönderilen bildirilerde en fazla 5 anahtar kelime kullanılmalıdır.

-Özet kısmından itibaren kullanılacak yazı karakteri Times New Roman (12 punto) olmalıdır. Metin iki yana yaslı ve 1,5 satır aralığında yazılmış olmalı, paragraflar arasında boÅŸluk “önce ve sonra 6 nk” olarak ayarlanmalı ve satır başı girintisi yapılmamalıdır.

-Kenar payı için 2,5 cm. boÅŸluk bırakılmalıdır (saÄŸ, sol, üst ve alt). Bu özellikler, dipnot, kaynakça, alıntı, ek bölümleri kapsayacak biçimde tüm yazı için geçerlidir.

-Çalışmanın ana baÅŸlığı 14 punto, kalın, ortalı ve tüm harfleri büyük olarak yazılmalıdır. DiÄŸer baÅŸlıklar ise 12 punto, sola yaslı, kalın ve kelimelerinin ilk harfleri büyük diÄŸerleri küçük yazılmalıdır. “Özet”, “Abstract” ve “Kaynakça” hariç tüm baÅŸlıklar numaralandırılmalıdır.

-Ana baÅŸlığın 1 satır altından baÅŸlayarak yazar(lar)ın adı ilk harfi büyük, soy soyadı tamamı büyük harfle ve kalın olarak yazılmalıdır. Her yazara ait dipnotta yazarlara ait unvan (öÄŸrenci ya da akademik unvan), kurum bilgileri ve iletiÅŸim bilgileri ile e-posta adresleri bulunmalıdır. Yazar(lar)a ait bilgiler dipnotta yer almalı ve iki yana yaslı Times New Roman (10 punto) italik ÅŸekilde yazılmalıdır.

-AraÅŸtırmada elde edilen veriler, tablo, grafik ve ÅŸekillerle sunulmalıdır. Metin içindeki tüm tablo, grafik ve ÅŸekiller sıra numarası ile (Åžekil 1, Tablo 1, Grafik 1) kendi içinde numaralandırılmış ve isimlendirilmiÅŸ olmalıdır. Tablo, grafik ve ÅŸekil baÅŸlıkları üstte, sayfaya ortalanmış, kalın ve yalnızca kelimelerin baÅŸ harfleri büyük olacak ÅŸekilde yazılmalıdır. Tablo, grafik ve ÅŸekillerin varsa kaynakları; tablo, grafik ve ÅŸekillerin hemen altında metin içi atıf kurallarına uygun olarak verilmelidir. Tablo, grafik ve ÅŸekillerin içeriÄŸinin sayfaya sığmaması durumunda, daha küçük puntolar tercih edilebilir. Tablolarda istatistiksel anlamlılık düzeyleri yıldız (*) iÅŸaretiyle verilmelidir (p<0.05 için *, p<0.01 için ** ve p<0.001 için ***).

-Atıflar metinde, parantez içinde (yazar soyadı, yayım yılı:sayfa numarası) biçiminde verilmelidir (Örn: Robbins & Judge, 2007:23). Metin içinde yapılan tüm atıflar kaynakçada gösterilmelidir. Kaynakça metnin bittiÄŸi yerden baÅŸlamalıdır. “Kaynakça” sola yaslı, kalın ve ilk harfi büyük bir ÅŸekilde yazılmalıdır. Kaynaklar soyadı sırasına göre kaynakçada gösterilmelidir. Ä°lk satır sola yaslı, sonraki satırlar 1.25 cm sol içeriden baÅŸlatılmalıdır. Bunun için Paragraf seçeneÄŸindeki "Ä°lk satır" kısmı "Asılı" olarak deÄŸiÅŸtirilmeli ve deÄŸer olarak “1.25” girilmelidir. Kaynak göstermede kullanılan format, APA (American Psychological Association) Style 6th Edition’dır.

Metin içi atıflar ve kaynakça gösterimi için örnekler aÅŸağıda verilmiÅŸtir.
Kitap
Meriç, C. (2009). Bu Ülke. Ä°stanbul: Ä°letiÅŸim Yayınları.
Tabachnick, B. G., & Fidell, L. S. (2013). Using Multivariate Statistics (6th ed.). Boston: Allyn and Bacon.
Tüz, M. & SabuncuoÄŸlu, Z. (2009). Örgütsel Psikoloji. Ä°stanbul: Alfa Aktüel Yayınları
Ülgen, H., & Mirze, S. K. (2020). Ä°ÅŸletmelerde Stratejik Yönetim. Ä°stanbul: Beta.

Dergi Makalesi
Demir, Ä°., (2006). Kyoto Protokolü Amaçlarına UlaÅŸabilme Yolunda Dünya Enerji Kullanımında Meydana Gelebilecek DeÄŸiÅŸiklikler. Gazi University Journal of Faculty of Economics and Administrative Sciences, 8 (2), 241-251
Dereobalı, N., Karadag, S., C., Sonmez, N., (2013). Okul Öncesi EÄŸitim ÖÄŸretmenlerinin Çocuk Ä°stismarı, Ä°hmali, Åžiddet ve EÄŸitimcilerin Rolü Konusundaki GörüÅŸleri. Ege EÄŸitim Dergisi, 14 (1): 50-66.
Doğan, S., & Yılmaz, M. (2020). The Effects of Organizational Culture on Organizational Silence in the Health Institutions. Business & Management Studies: An International Journal, 8(2), 1523-1545.
Wang, C. L., Ahmed, P. K., & Rafiq, M. (2008). Knowledge Management Orientation: Construct Development and Empirical Validation. European Journal of Information Systems (17), 219-235.

Tez
Kaynak, A. B. (2014). Ä°liÅŸki Çatışmalarında Duygu Ä°fade Biçimleri: Yatırım Modeli Açısından Bir Ä°nceleme. (Doktora Tezi). Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
Kaynak, C. D. (2014). ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Uygulamalarının BaÅŸarısında Kurum Kültürünün Rolü. (Yüksek Lisans Tezi). Batman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Batman.

İnternet Kaynakları
http://www.saglikturizmi.org.tr/tr/st-donusum/program (E.T. 01.01.2018)
 
YAZARLARA NOTLAR

-Bildiriler diğer kongre veya dergilerde sunulmamış veya yayınlanmamış olmalıdır.

-Kabul edilen bildiriler elektronik bildiri kitabında yayınlanacaktır. Ancak bildirilerin yayın sürecine dahil edilebilmesi için, bildiri yazarlarından en az birinin 5 Ocak 2023 tarihine kadar özet metin bildirilerini isc@batman.edu.tr adresine göndermeleri ve bu bildirilerin bilim kurulumuz tarafından kabul edilmesi gerekmektedir. Tam metin bildirilerinin ise en geç 15 Åžubat 2023 tarihine kadar isc@batman.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

-Bir katılımcının birden fazla bildiride ismi olabilmekle birlikte katılımcılar yalnızca iki sözlü bildirinin sunumunu yapabilir.

-Tam metinler kongrenin bitimini takiben en geç bir ay içinde (son gün 15 Åžubat 2023) ilgili yazarlar tarafından kongre web sitesinde örneÄŸi gösterilmiÅŸ olan kaynakça dahil 10 sayfayı geçmeyecek ÅŸekilde isc@batman.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

-Kongremizde tam metin gönderimi zorunlu deÄŸildir. Kongremiz bildiri kitabının ilk bölümünde özet metinler ikinci bölümünde ise tam metinlere yer verilecektir.

-Sunulan bildiriler için ödül uygulaması bulunmaktadır. Jüri tarafından deÄŸerlendirilen ve kazanan eserlere ödül belgesi verilecektir. Bu belgeler Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeylerinde olacaktır. Belgeler bilimsel tasdik belgesi deÄŸeri taşımaktadır.

-Kabul edilen ve sunulan bildiriler kongre sonrasında kongrenin web sitesinde ilan edilecek ve sunum yapan tüm katılımcılara Katılım Belgesi ile bildiri kitabı “PDF” olarak gönderilecektir. Kabul edilse bile sunulmayan hiçbir bildiri, bildiri kitabında yer almayacaktır. Tüm katılımcılar ilgili bilimsel programa uygun ÅŸekilde hareket etmek ve sunumunu gerçekleÅŸtirmek zorundadır.

NOT: Sayın katılımcılar uygulama, araÅŸtırma ve vaka “Ä°NSAN, HAYVAN, ÇEVRE ve DÄ°ÄžER MATERYAL” çalışmalarına iliÅŸkin hazırlanan bilimsel çalışmalarda mutlaka “ETÄ°K KURUL ve KURUM Ä°ZNÄ°” alınmak zorundadır. Literatür ve derleme çalışmalar için böyle bir zorunluluk söz konusu deÄŸildir. Tezlerden üretilen çalışmalarda mutlaka ilgili tez danışmanının ismi yine çalışmada ikinci yazar olarak yer almak zorundadır. Tezlerden üretilen çalışmalarda mutlaka danışman onayının alınmış ve çalışmada ilgili danışmanın isminin yer alması gereklidir. Bu konuda tüm katılımcılar kongremize göndermiÅŸ olduÄŸu çalışmalar üzerinde sorumludur ve yükümlüdür. OluÅŸabilecek hukuki ve diÄŸer sorunlarda tüm yükümlülük tek taraflı olarak sisteme yayını ve çalışmayı yükleyen yazar tarafına aittir. Kongremiz bu tip olumsuzluklar karşısındaki tüm hukuki ve diÄŸer haklarını saklı tutar. Kongremiz gönderilen çalışmaların daha öncesinde bir baÅŸka kongrede sunulmamış, reddedilmemiÅŸ ve yayınlanmamış olması ÅŸartını aramaktadır. Bu ÅŸartlara uygun çalışmalar ilgili katılımcılar tarafından sisteme yükledikleri ve deÄŸerlendirmeye alınan çalışmaları doÄŸrultusunda kabul edilmiÅŸtir.